Beleid

Persbericht

Strijd tegen hongersnood: Alexander De Croo kent 10,5 miljoen euro toe aan projecten Belgische humanitaire ngo’s

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft 10,5 miljoen euro humanitaire fondsen vrijgemaakt voor zes humanitaire projecten van Belgische ngo’s in Jemen, Oeganda, Zuid-Soedan en Nigeria. De steun kadert in de toezegging van minister De Croo om de giften aan de inzamelactie Hongersnood 12-12 te verdubbelen.
Persbericht

Vicepremier Alexander De Croo stelt vandaag eerste evaluatierapport Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen voor bij de Verenigde Naties

Vicepremier Alexander De Croo stelt vandaag tijdens een High Level Political Forum van de Verenigde Naties in New York een evaluatierapport voor over de inspanningen die ons land doet om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te verwezenlijken. Die zeventien doelstellingen willen tegen 2030 wereldwijd extreme armoede bannen en onze planeet beschermen. 
Toespraken

Belgisch statement - High-Level Political Forum (VN)

Vandaag lichtte vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo het Belgisch standpunt toe tijdens het High-Level Political Forum (HLPF) van de Verenigde Naties. Het HLPF komt dit jaar samen rond het thema Eradicating poverty and promoting prosperity in a changing world.
Nieuws

Nieuwe postwet komt tegemoet aan Europese bezwaren

De ministerraad heeft vandaag in eerste lezing op voorstel van vicepremier en minister van Digitale Agenda, Telecom en Post Alexander De Croo het licht op groen gezet voor een ontwerp van nieuwe postwet. Het ontwerp vergemakkelijkt de toegang tot de Belgische postmarkt en komt zo tegemoet aan de bezwaren van de Europese Commissie.
Nieuws

Ontwerp-KB met erkenningsregels van diensten voor elektronische identificatie bij digitale overheidstoepassingen goedgekeurd

De ministerraad keurde vandaag op voorstel van vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de erkenningsregels vastlegt voor diensten voor elektronische identificatie bij digitale overheidstoepassingen. Het KB moet het pad effenen voor gemakkelijker digitaal aanmelden bij overheidswebsites, bijvoorbeeld via de smartphone. 
Persbericht

Alexander De Croo roept mannelijke collega’s wereldwijd op tot meer feminisme

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo neemt vandaag deel aan de London Summit on Family Planning. Tijdens zijn toespraak deed hij een opmerkelijke oproep tot meer feminisme bij zijn mannelijke collega’s wereldwijd. Minister De Croo kondigde ook extra bijdragen aan voor het beschermen van meisjes en vrouwen in humanitaire crisissituaties. België zet ook in op digitale technologie om toegang tot gezinsplanning in lage inkomenslanden beter in kaart te…
Video

Video van het optreden van Alexander De Croo op het Global Citizen Festival in Hamburg

Bekijk hier de video van het optreden van Alexander De Croo op het Global Citizen Festival in Hamburg. 
In de pers

Politici en popsterren houden festival tegen armoede

Coldplay, Shakira, Ellie Goulding, Pharell Williams en Alexander De Croo. Die namen prijkten gisteravond op de affiche van het Global Citizen Festival in het Duitse Ham- burg. De Croo werd er uitgenodigd om te speechen over vrouwenrechten. Voor 16.000 uitzinnige fans. «Guten Abend, Hamburg!»
 
Fotogalerij

Alexander De Croo promoot vrouwenrechten op Global Citizen Festival in Hamburg

Persbericht

Kamer keurt nieuw wettelijk kader voor digitaal aanmelden overheidstoepassingen goed

De Kamer stemt vandaag een wetsontwerp van vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo over de elektronische identificatie. Dit moet toelaten dat burgers zich in de toekomst veel vlotter online kunnen identificeren in hun contacten met de overheid, bijvoorbeeld via hun smartphone. Het nieuwe wettelijk kader regelt ook het inloggen door Belgische burgers op overheidswebsites van andere Europese landen.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.