Beleid

Nieuws

Voortaan verander je makkelijker van telecomoperator met Easy Switch

Vanaf maandag 3 juli kun je als consument veel makkelijker en sneller van vaste telecomoperator veranderen voor internet, vaste telefonie en digitale televisie. De nieuwe operator zal de verandering van je abonnement regelen. Consumenten makkelijker laten overstappen naar de goedkoopste operator, moet de concurrentie op de telecommarkt aanscherpen.
In de pers

De Croo: ‘Vluchtelingen meteen een nieuwe toekomst geven in plaats van hen tegen te houden’

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo reisde vorige week naar Oost-Afrika om de situatie van Zuid-Soedanese ontheemden en vluchtelingen in Oeganda beter te leren kennen. ‘Het Oegandese volk deed wat mensen horen te doen: zij openden hun armen en verwelkomden de vluchtelingen.’
Nieuws

Alexander De Croo bespreekt humanitaire crises met nieuwe WFP-directeur David Beasley

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag David Beasley ontvangen, de nieuwe Uitvoerend Directeur van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP). Het WFP is in volume de tweede belangrijkste multilaterale partnerorganisatie van de Belgische humanitaire hulp. In 2016 droeg België meer dan 25 miljoen euro bij aan WFP-projecten waarmee bijna acht miljoen mensen in acht landen werden ondersteund. 
In de pers

Vrede brengen wordt zware dobber

Kampala Zuid-Soedan, een van de grootste ontvangers van Belgische humanitaire hulp, is een failed state. Tribaal oorlogsgeweld heeft een derde van de bevolking op de vlucht gejaagd in eigen land of naar de buurlanden. In vele streken heerst regelrechte hongersnood. Dat kon minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD), de eerste Belgische politicus die Zuid-Soedan bezocht, deze week met eigen ogen vaststellen. 
Toespraken

Belgian Statement 'Solidarity Summit' on Refugees

Vandaag sprak vice-premier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo op de Uganda Solidarity Summit over vluchtelingen. Oeganda is het land met de snelst groeiende vluchtelingencrisis in de wereld, met meer dan 1,2 miljoen vluchtelingen en verstrekkende economische en sociale gevolgen. 
Persbericht

Alexander De Croo brengt humanitair werkbezoek aan Zuid-Soedan

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengt vandaag en morgen een humanitair werkbezoek aan Zuid-Soedan. Hij zal er spreken met humanitaire hulpverleners en vertegenwoordigers van de Zuid-Soedanese regering en de internationale gemeenschap. Van de vier landen die dit jaar door hongersnood zijn getroffen is Zuid-Soedan er het ergst aan toe.
Persbericht

Meer aandacht nodig voor voorkomen van seksueel geweld in conflicten

“In conflicten en noodsituaties moet meer aandacht gaan naar gender en het voorkomen van seksueel geweld.” Dat zegt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo op de tweede Internationale Dag voor de Eliminatie van Seksueel Geweld in Conflicten. De strijd tegen seksueel geweld is een prioriteit van de Belgische ontwikkelingssamenwerking.
Nieuws

De nieuwe regels rond roaming: wat moet je weten?

Vanaf 15 juni kun je in de hele Europese Unie bellen, surfen en sms’en zonder extra kosten. “Een belangrijke stap,” zegt vicepremier en minister van Telecom Alexander De Croo. “Wij zijn altijd dé grote voortrekkers geweest van de afschaffing van roaming. Goed nieuws voor iedereen die straks ergens in Europa op vakantie gaat.”
Persbericht

Roam Like At Home treedt morgen in werking

Morgen treedt Roam Like at Home in werking. Vanaf dan mogen de mobiele operatoren geen tarieftoeslagen meer aanrekenen voor roamingdiensten binnen de Europese Economische Ruimte (EER). Dat zijn naast de 28 lidstaten van de Europese Unie ook IJsland, Liechtenstein en Noorwegen. Consumenten die op verplaatsing zijn in één van deze landen kunnen er de mobiele diensten gebruiken tegen hetzelfde tarief als in België. 
Persbericht

België treedt toe tot Europees initiatief supercomputers

België treedt officieel toe tot het High Performance Computing initiatief van de Europese Commissie.  Ons land ondertekende de toetreding vandaag in de marge van de Telecomraad in Luxemburg. Het initiatief van de Europese Commissie wil Europa’s digitale infrastructuur verder uitbouwen en de ontwikkeling van supercomputers in een hogere versnelling brengen.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.