Nieuws

Nieuws

Eerste beheerscontract met nieuw Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel

De ministerraad heeft vandaag op voorstel van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking De Croo het eerste beheerscontract goedgekeurd tussen de federale staat en Enabel, het nieuwe Belgisch ontwikkelingsagentschap. Dit eerste beheerscontract is het sluitstuk van één van de belangrijkste hervormingen in het veld van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking de voorbije jaren. Het stemt het Belgisch Ontwikkelingsbeleid nog veel sterker af op de Sustainable Development Goals.
Nieuws

Alexander De Croo en Philippe De Backer ontmoeten ‘Digitale Helden’

Vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo bracht vandaag samen met staatssecretaris Philippe De Backer een bezoek aan Digitale Helden, een organisatie die met hulp van vrijwilligers kinderen en jongeren digitale vaardigheden aanleert. Digitale Helden ontvangt steun van het Digital Belgium Skills Fund dat minister De Croo eerder dit jaar samen met de Koning Boudewijnstichting lanceerde. 
Nieuws

België kiest in Mali voor innovatieve humanitaire aanpak

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bezoekt vandaag samen met premier Charles Michel een revalidatiecentrum in de Malinese hoofdstad Bamako. Ze maken er op het terrein kennis met de innovatieve humanitaire aanpak van ons land. Handicap International stelt in Bamako de ontwikkeling van 3D-geprinte ledematen voor.
Nieuws

Hotels mogen lagere prijzen aanrekenen dan boekingssites

Belgische hotels mogen binnenkort kamers verhuren aan lagere prijzen dan internationale boekingssites. Dat heeft de ministerraad vandaag beslist. Tot nu toe moesten hotels op hun eigen website hun kamers aan dezelfde prijs aanbieden dan op internationale boekingsplatformen. Twee derde van de online reserveringen in België gebeurt via het internationale boekingsplatform Booking.com.
Nieuws

Burgemeesters van heel de wereld komen bijeen op de Globale Conferentie over Steden en Migratie in België

De Globale Conferentie over Steden en Migratie neemt op dit moment plaats in Mechelen, België (16-17 November). Op uitnodiging van de Belgische Federale Overheidsdienst van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de Stad Mechelen, werd de conferentie georganiseerd in samenwerking met enkele institutionele partners; IOM, het Migratie Agentschap van de Verenigde Naties, UN-Habitat en UCLG (United Cities and Local Governments).
Nieuws

België maakt 7 miljoen extra vrij voor Least Developed Countries Fund

Vicepremier en minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft besloten om 7 miljoen euro extra vrij te maken voor het Least Developed Countries Fund. Hij doet dat in de marge van COP23, de VN-klimaatconferentie die momenteel in Bonn loopt. België wil met de extra middelen de meest kwetsbare landen helpen om beter bestand te worden tegen de impact van klimaatverandering.
Nieuws

Alexander De Croo helpt senioren digitale vaardigheden ontdekken

Vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo bracht vandaag een bezoek aan Digibridge, een organisatie die jongeren inzet om senioren digitaal vaardiger te maken. Digibridge ontvangt steun van het Digital Belgium Skills Fund dat minister De Croo eerder dit jaar lanceerde samen met de Koning Boudewijnstichting.
Nieuws

Digitale interacties tussen federale overheid en burger in drie jaar tijd verdubbeld

Het aantal digitale interacties tussen burgers en de overheid is sinds het begin van deze legislatuur meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit het nieuwe Digitaal Transformatie Dashboard dat minister van Digitale Agenda Alexander De Croo lanceert. Onder meer het gebruik van MyBelgium (+240%), Police-On-Web (+173%) en eBirth (+158%) scheren hoge toppen. Op jaarbasis betekent de digitalisering van de overheid een besparing van minstens 32 miljoen euro.
Nieuws

Elke burger en elk bedrijf krijgt in het voorjaar één digitale brievenbus of eBox

Alle overheden en alle bedrijven en organisaties zullen documenten naar burgers en bedrijven kunnen versturen via een digitale brievenbus. Dat staat in de beleidsnota Digitale Agenda van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo die binnenkort in het parlement wordt besproken.
In de pers

Sleutel duurzame ontwikkeling ligt bij radicale innovatie en digitalisering

Radicale technologische innovatie komt niet alleen van de Googles en Tesla's van deze wereld, maar ook en misschien zelfs vooral van lokale ondernemers en creatief talent. Dat zullen we nodig hebben om duurzame ontwikkeling of de strijd tegen de opwarming vooruit te helpen.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.