Nieuws

Nieuws

België verdubbelt bijdrage aan Internationaal Comité van het Rode Kruis

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag in een onderhoud met Rode Kruis voorzitter Peter Maurer de verdubbeling van de Belgische bijdrage aan het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) toegezegd. De komende drie jaar zal België in totaal 25,5 miljoen euro bijdragen aan de algemene werking van het ICRC. Voor specifieke conflictgebieden reserveert België bijkomende middelen.
Nieuws

Alexander De Croo voor één jaar She Decides in Senegal

Precies één jaar geleden organiseerde ons land in Brussel de internationel She Decides-conferentie ter ondersteuning van de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van vrouwen en meisjes. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, één van de intiatiefnemers van She Decides, trok voor de eerste verjaardag samen met premier Charles Michel naar Senegal.
Fotogalerij

België en Senegal vieren vijftig jaar bilaterale samenwerking

Nieuws

Digital Belgium Skills Fund trekt 5,6 miljoen euro uit voor 37 nieuwe projecten

Het Digital Belgium Skills Fund, een initiatief van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting om maatschappelijk kwetsbare jongeren digitale vaardigheden bij te brengen, heeft 37 nieuwe projecten geselecteerd. Die ontvangen in totaal 5,63 miljoen euro, zo heeft de Koning Boudewijnstichting vrijdag bekendgemaakt.
Nieuws

Al ruim 100.000 keer ingelogd met Itsme® op overheidstoepassingen

Sinds midden januari hebben al ruim 100.000 mensen zich met hun smartphone geïdentificeerd op overheidswebsites als MyPension en Tax-on-Web. Met de smartphone app Itsme® kan je jezelf sinds een maand identificeren voor online toegang tot overheidstoepassingen. “Het gebruik van de smartphone om je online te identificeren zal de volgende maanden enkel maar verder de hoogte inschieten,” zegt vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo.
Nieuws

Koningin Mathilde en vicepremier De Croo bezoeken Ghana in kader van Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Koningin Mathilde en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengen vanaf vandaag een driedaags werkbezoek aan Ghana. De focus van het bezoek ligt volledig op de Sustainable Development Goals (SDG’s). De SDG’s zijn de zeventien doelstellingen om tegen 2030 de extreme armoede te bannen en onze planeet te beschermen.
Nieuws

België opent 4 nieuwe ambassades in Afrika: Benin, Guinee, Mali en Niger

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking  Alexander De Croo laten weten dat België in Afrika 4 nieuwe ambassades opent. De bestaande diplomatieke bureaus in Cotonou (Benin), Conakry (Guinee), Bamako (Mali) en Niamey (Niger) worden vanaf vandaag tot ambassade opgewaardeerd. Ons land toont daarmee welk belang het hecht aan de relaties met die landen en aan de situatie in de regio.
Nieuws

Nieuwe visuele identiteit Belgische Ontwikkelingssamenwerking sluitstuk van intensief hervormingsproces

De Belgische Ontwikkelingssamenwerking gaat zich voortaan op het terrein tonen met een nieuw logo, een nieuwe visuele identiteit en een nieuwe slagzin: ‘België, partner in ontwikkeling.’ Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo mocht vandaag de nieuwe visuele identiteit onthullen tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, in het bijzijn van zo’n 450 medewerkers en partners van de Belgische…
Nieuws

Eén jaar She Decides: teller op 450 miljoen euro voor seksuele en reproductieve rechten en gezondheid

Na precies één jaar She Decides staat de teller op 450 miljoen euro aan extra middelen voor de seksuele en reproductieve rechten en gezondheid van meisjes en vrouwen. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is tevreden, maar waarschuwt: “De strijd is nog niet gestreden. Nog teveel meisjes en vrouwen hebben niet de vrijheid om zelf te beslissen wanneer, met wie en hoeveel kinderen ze willen.”
Nieuws

Reactie op mededeling van DRC over relaties met België

De Belgische regering heeft kennis genomen van de aankondiging van de Congolese overheid dat ze maatregelen neemt tegen het Belgische ontwikkelingsagentschap Enabel en tegen het Schengen Huis in de hoofdstad Kinshasa.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.