Nieuws

Toespraken

Toespraak van minister Alexander De Croo voor de Cyber Security Conference 2017 van de NAVO/NIAS2017

Toespraak van minister Alexander De Croo voor de Cyber Security Conference 2017 van de NAVO/NIAS2017
Persbericht

Lucernacollege uit Antwerpen wint de #SociaalsteSchool 2017

Vandaag ontvangt het Lucernacollege te Antwerpen de prijs van de #SociaalsteSchool Secundair 2017. De wedstrijd promoot inclusief onderwijs waarbij sociale digitale verantwoordelijkheid wordt ingebed in de cultuur van de school. Initiatiefnemer van het project is VZW sCooledu, die daarvoor de steun geniet van het Digital Belgium Skills Fund. Dit fonds heeft als doel maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en (jong)volwassenen digitale vaardigheden bij te brengen.
Nieuws

Alexander De Croo helpt leerlingen robots bouwen tijdens de Europese Code Week

Kinderen warm maken om wetenschappen en techniek te studeren. Dat is het opzet van WeGoSTEM. Vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo gaf vandaag met WeGoSTEM coding les aan 11- en 12-jarigen in basisschool Dolfijn in Gavere. WeGoSTEM is het grootste STEM-initiatief in de Benelux waarbij 5.000 kinderen in de lagere school een robot bouwen in hun klas. Het krijgt steun van het Digital Belgium Skills Fund.
In de pers

Wereldmeisjesdag - Tess Vanacker neemt leiding kabinet over van minister De Croo

Vandaag is het niet Alexander De Croo, vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post die de beleidsvergadering van zijn kabinet leidt, maar wel Tess Vanacker, een meisje van 22 jaar. Reden van de position switch is de "Wereldmeisjesdag" die woensdag wereldwijd aandacht krijgt. 
Nieuws

'Bpost transformeert zich tot leidende e-commerce speler'

Vicepremier en minister van Digitale Agenda, Telecom en Post Alexander De Croo reageert positief op de overname van Radial door Bpost. “Bpost maakt zich klaar voor de toekomst. Dit zal niet alleen bpost versterken als één van de leidende e-commercespelers in Europa, maar is ook een absolute troef voor de online groei van Belgische bedrijven.”
Persbericht

BeCentral opent deuren in Brussel Centraal

BeCentral, de nieuwe digitale transformatiecampus boven Brussel Centraal, heeft vandaag officieel de deuren geopend. Amper acht maanden na de aankondiging nemen alvast meer dan 25 initiatieven hun intrek in BeCentral. Ze zetten allemaal in op het versterken van digitale vaardigheden en het promoten van digitaal ondernemerschap. Koning Filip was aanwezig bij de officiële opening.
Persbericht

België goed op weg om Land van de Fair Trade te worden

Fair trade zit in de lift. Vorig jaar gaf de Belg gemiddeld 14,30 euro uit aan fairtradeproducten. Voor het vierde jaar op rij een mooie stijging. Ook op politiek vlak krijgt fair trade en de campagne ‘Maak van België het Land van de Fair Trade tegen 2020’ een duwtje in de rug. Deze ochtend gaf vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo in Aalst de aftrap van de zestiende Week van de Fair Trade met een bezoek aan JBC dat inzet op eerlijkere kleding.
Persbericht

Vicepremier De Croo bespreekt situatie in DRC met Congolese bisschoppenconferentie

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag een onderhoud gehad met vertegenwoordigers van de Congolese bisschoppenconferentie (CENCO), waaronder Mgr. Marcel Utembi, aartsbisschop van Kisangani en voorzitter van de CENCO.
Persbericht

She Decides: Alexander De Croo en Beninese First Lady zitten samen over vrouwenrechten

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking De Croo heeft vandaag de Beninese First Lady Claudine Tallon ontvangen. Mevrouw Tallon brengt deze week een werkbezoek aan ons land in het kader van haar stichting Fondation Claudine Tallon die inzet op het verbeteren van de vrouwen- en kinderrechten in Benin. Vorige week nog organiseerden België, Benin en Senegal bij de VN in New York een high-level event rond het gebruik van digitale data voor een betere toegang tot familieplanning.
Persbericht

Alexander De Croo stelt in New York MolenGeek aan de wereld voor

Vicepremier Alexander De Croo stelt vandaag in New York bij de Verenigde Naties MolenGeek voor aan de rest van de wereld. MolenGeek is een Molenbeekse tech-incubator die zich specifiek richt op jongeren. Ze kunnen er hun digitale vaardigheden versterken, leren coderen en proeven van digitaal ondernemerschap. “Het is een mooi voorbeeld van hoe we kwetsbare jongeren kunnen klaarstomen om hun weg te vinden in de digitale economie.”

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.