Nieuws

Lancering Smart Mobility Call: De Croo en Bellot investeren vier miljoen euro in mobiliteit en open data

De Croo en Bellot investeren vier miljoen euro in mobiliteit en open dataDe Croo en Bellot investeren vier miljoen euro in mobiliteit en open data

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en Minister van Mobiliteit François Bellot lanceren vandaag de Smart Mobility Call. Via deze call zullen projecten worden geselecteerd die inzetten op digitale oplossingen op het vlak van mobiliteit. In totaal is hiervoor 4 miljoen euro uitgetrokken. De Smart Mobilty Call wil de mobiliteit verbeteren en het gebruik van open data voor mobiliteit een boost geven.

 “Met dit project willen we beloftevolle digitale mobiliteitsinitiatieven die vandaag nog in uitwerking zijn een financiële duw in de rug geven. Digitale toepassingen kunnen een betere integratie van transportnetwerken stimuleren en bijdragen tot een mental en modal shift”, zo zegt minister Bellot.

Slimmer is sneller

“Slimmer is gewoon sneller,” vult minister De Croo aan. “Met de Smart Mobility Call trekken we vier miljoen euro uit om te investeren in slimme digitale oplossingen die bijdragen aan een betere mobiliteit. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van mobiliteitsapps die gebruik maken van de gigantische berg open data die vandaag al beschikbaar is.”

Concreet zou het gaan om projecten zoals bijvoorbeeld autodelen, het gebruik van nieuwe motoren of projecten die in real-time informatie kunnen aanleveren over verschillende transportdiensten.

Voorstellen indienen tot 9 juli

De oproep tot projectvoorstellen voor financiering door de Smart Mobility Call werd vandaag gelanceerd. De projecten moeten ingediend worden tegen ten laatste 9 juli. Daarna neemt een jury de projecten onder de loep. Meer informatie en de voorwaarden waaraan projecten moeten voldoen zijn allemaal te vinden via https://www.smartmobilitybelgium.be/