Beleid

Nieuws

België kondigt 5 miljoen euro bijkomende humanitaire hulp aan op donorconferentie voor Libanon

België zal bijkomende humanitaire noodsteun naar Beiroet sturen.
Nieuws

Mededeling van minister van Financiën Alexander De Croo over redding Brussels Airlines

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo heeft een ontwerpakkoord bereikt voor de redding van Brussels Airlines. 
Nieuws

Nieuw offensief om investeringen aan te moedigen

De plenaire vergadering heeft afgelopen nacht het licht op groen gezet voor een nieuw pakket fiscale crisismaatregelen van minister van Financiën Alexander De Croo. Er komt onder meer een verlaging van de loonkost voor zwaar getroffen bedrijven en een verhoogde investeringsaftrek. Bedrijven zijn weliswaar opgestart, maar kampen nog steeds met een veel lagere omzet. Om de tewerkstelling in de zwaar getroffen sectoren extra te ondersteunen wordt daarom de loonkost voor de maanden juni, juli…
Nieuws

Maand langer tijd voor aangifte vennootschapsbelasting

De aangifte voor de vennootschapsbelasting liep normaal tot 24 september 2020, maar wordt verlengd tot en met 29 oktober 2020.
Nieuws

Reactie op sociaal akkoord Brussels Airlines

Sociaal akkoord is een eerste belangrijke klip voor een toekomstperspectief voor Brussels Airlines. 
Nieuws

Akkoord over economisch steunpakket en sectormaatregelen horeca

De kern+10 heeft vandaag haar goedkeuring gegeven aan een reeks steunmaatregelen om zelfstandigen en bedrijven door deze zware economische periode te loodsen. 
Nieuws

Akkoord over langer betalingsuitstel leningen en extra kmo-kredieten

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo heeft nieuwe afspraken gemaakt met de financiële sector om tijdens de coronacrisis gezinnen en bedrijven van voldoende financiering te voorzien. Het betalingsuitstel voor woonleningen en bedrijfskredieten wordt verlengd tot het einde van het jaar, de bestaande waarborgregeling voor nieuwe kredieten zal eveneens tot eind dit jaar lopen. Daarnaast komt er een nieuwe waarborgregeling van 10 miljard euro voor kmo-kredieten.
Nieuws

'Herstelplan von der Leyen historisch en evenwichtig'

Volgens vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo kiest het herstelplan van de Europese Commissie voor een goed evenwicht tussen solidariteit en verantwoordelijkheid.
Nieuws

Ook akkoord met Frankrijk over thuiswerk grensarbeiders tijdens coronacrisis

Thuiswerk ten gevolge van corona mag voor grensarbeiders geen negatief fiscaal gevolg hebben. 
Nieuws

Gezamenlijke verklaring Federale Regering en Lufthansa Group over Brussels Airlines

De federale regering heeft het bijzonder belang uitgedrukt dat zij hecht aan een correcte opvolging van de procedures in het kader van de herstructurering (wet-Renault) en de  ruimte voor het sociaal overleg dat daarin is voorzien. Daarbij zijn een maximale beperking van het aantal gedwongen ontslagen enerzijds en concrete inspanningen in het begeleiden van medewerkers anderzijds, bepalend. Daarnaast heeft de federale regering ook aan dhr. Spohr aangegeven dat er slechts sprake…

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.