Nieuws

Reactie op sociaal akkoord Brussels Airlines

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo verwelkomt het sociaal akkoord bij Brussels Airlines. Met het sociaal akkoord is een belangrijke eerste klip genomen om Brussels Airlines in deze moeilijke tijden opnieuw een toekomstperspectief te geven.   

De minister houdt eraan om bonden en directie van Brussels Airlines uitdrukkelijk te bedanken. De medewerkers leveren belangrijke inspanningen en hun engagement is niet te onderschatten.

Minister De Croo bevestigt dat ook de federale overheid bereid is om de nodige inspanningen te leveren. Daarbij is met name een zekere en correcte uitvoering van een realistisch en toekomstgericht business plan van belang. Alleen zo kan Brussels Airlines de volgende jaren winstgevend groeien en hebben de medewerkers ook op langere termijn  voldoende tewerkstellingsvooruitzichten.  

Voorlopig is het wachten op de uitkomst van de Algemene Vergadering van de Lufthansa Group morgen. Maar hopelijk kunnen de volgende dagen, na goedkeuring van het Duitse reddingsplan, ook de onderhandelingen over federale steun aan Brussels Airlines in een beslissende fase komen.

De Belgische overheid heeft zich de voorbije weken tijdens de onderhandelingen met Lufthansa steeds bijzonder redelijk en constructief opgesteld. Wanneer iedereen met die ingesteldheid rond de tafel zit, is een vruchtbaar akkoord mogelijk.