Nieuws

Toespraken

Emeritaatsviering Prof. Dr. Marleen Temmerman, Universiteit Gent

Toespraak ter gelegenheid van de Emeritaatsviering van Prof. Dr. Marleen Temmerman (Universiteit Gent, 12 oktober 2018).
Nieuws

Hackers nemen de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen onder handen

Hackers nemen de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen onder handen
Dit najaar organiseert het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel ‘Hack the Goals’, een reeks van zes hackathons in vijf landen. In Senegal, Niger, Palestina, Marokko en Oeganda gaan creatieve teams op zoek naar innovatieve oplossingen voor ontwikkelingsproblemen. Minister De Croo is enthousiast. “De toekomst is digitaal, ook op het vlak van ontwikkeling. De digitale revolutie geeft zoveel nieuwe kansen om ontwikkelingsuitdagingen anders en beter aan te pakken.”
Nieuws

Enabel-klimaatconferentie zet in op aanpak klimaatverandering in Afrikaanse steden

Enabel-klimaatconferentie zet in op aanpak klimaatverandering in Afrikaanse steden
“We moeten hier de klimaatverandering aanpakken, maar mogen zeker de armste landen niet vergeten. Zij zijn nog een veel groter slachtoffer van de klimaatverandering.” Dat is de boodschap van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en van Enabel-directeur Jean Van Wetter. Het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel organiseert vandaag en morgen een internationale klimaatconferentie in Brussel. Meer dan 170 deelnemers uit binnen- en buitenland debatteren er over…
In de pers

1,5 miljoen euro om fake news gemakkelijker te ontmaskeren

1,5 miljoen euro om fake news gemakkelijker te ontmaskeren
Nieuws

Fact checking fonds in de steigers in strijd tegen fake news

Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo werkt aan de uitbouw van een fonds dat initiatieven rond fact checking wil stimuleren. Het fonds is één van de uitlopers van de expertenconsultatie inzake fake news en online desinformatie die eerder dit jaar liep. Eerste minister Charles Michel verwees in zijn State of the Union naar het belang van fact checking voor een gezond democratisch debat.
Nieuws

"Dr. Mukwege en Nadia Murad belangrijke inspiratiebron"

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is bijzonder verheugd over de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede aan Dr. Denis Mukwege en Nadia Murad voor hun inspanningen om een einde te maken aan het gebruik van seksueel geweld als wapen van oorlog en conflict. Hij maakt zijn felicitaties over aan de twee Nobelprijslaureaten en zegt hen de steun van België toe in hun strijd. 
Nieuws

De eBox komt eraan: burgers krijgen centraal zicht op digitale overheidsdocumenten

Burgers makkelijk en veilige toegang geven tot digitale overheidsdocumenten. Dat is het opzet van eBox, de elektronische brievenbus van de overheid die in de steigers staat. Om de eBox bekend te maken bij het publiek start het DG Digitale Transformatie van de FOD Beleid en Ondersteuning vanaf vandaag een informatiecampagne onder het motto “Doe Maar Digitaal”.
Nieuws

Alexander De Croo reikt drie prijzen ‘Digitalisering voor Ontwikkeling’ uit

Alexander De Croo reikt drie prijzen ‘Digitalisering voor Ontwikkeling’ uit
Een online videoplatform met trainingsvideo’s voor boeren, mobiele gezondheidscampagnes via games en een app voor mobile money. Dat zijn de drie laureaten van de Prijs ‘Digitalisering voor Ontwikkeling (D4D)’. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo reikte vandaag de prijs D4D – digital for development – uit, een tweejaarlijks initiatief van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika met de steun van de Belgische Directie-Generaal…
Nieuws

Barometer van de Informatiemaatschappij 2018: digitale kloof zakt voor het eerst onder de 10%

Barometer van de Informatiemaatschappij 2018: digitale kloof zakt voor het eerst onder de 10%
Op dinsdag 2 oktober stelden de FOD Economie en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo de 7e editie van de Barometer van de Informatiemaatschappij voor. Eén van de opvallende vaststellingen is dat de digitale kloof in ons land voor het eerst onder de 10%-grens gaat. Ook het aantal jobs in de ICT-sector blijft stijgen en het aandeel van e-commerce in omzet van Belgische bedrijven ligt voor het eerst boven de 30%, beduidend hoger dan het Europees gemiddelde.
Fotogalerij

UN - General Assembly

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.