Nieuws

Persbericht

Overheidswebsites en mobiele apps toegankelijker voor mensen met beperking

Overheidswebsites en mobiele apps toegankelijker voor mensen met beperking
Alle overheidswebsites zullen vanaf september 2020 toegankelijk moeten zijn voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Voor mobiele apps ligt de deadline een jaar later. Dat heeft de ministerraad vandaag beslist op voorstel van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo. Met deze beslissing zet ons land de Europese Richtlijn voor de toegankelijkheid van websites en apps van overheidsinstanties om in nationale wetgeving.
Persbericht

Lucernacollege uit Antwerpen wint de #SociaalsteSchool 2017

Vandaag ontvangt het Lucernacollege te Antwerpen de prijs van de #SociaalsteSchool Secundair 2017. De wedstrijd promoot inclusief onderwijs waarbij sociale digitale verantwoordelijkheid wordt ingebed in de cultuur van de school. Initiatiefnemer van het project is VZW sCooledu, die daarvoor de steun geniet van het Digital Belgium Skills Fund. Dit fonds heeft als doel maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en (jong)volwassenen digitale vaardigheden bij te brengen.
Persbericht

BeCentral opent deuren in Brussel Centraal

BeCentral, de nieuwe digitale transformatiecampus boven Brussel Centraal, heeft vandaag officieel de deuren geopend. Amper acht maanden na de aankondiging nemen alvast meer dan 25 initiatieven hun intrek in BeCentral. Ze zetten allemaal in op het versterken van digitale vaardigheden en het promoten van digitaal ondernemerschap. Koning Filip was aanwezig bij de officiële opening.
Persbericht

België goed op weg om Land van de Fair Trade te worden

Fair trade zit in de lift. Vorig jaar gaf de Belg gemiddeld 14,30 euro uit aan fairtradeproducten. Voor het vierde jaar op rij een mooie stijging. Ook op politiek vlak krijgt fair trade en de campagne ‘Maak van België het Land van de Fair Trade tegen 2020’ een duwtje in de rug. Deze ochtend gaf vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo in Aalst de aftrap van de zestiende Week van de Fair Trade met een bezoek aan JBC dat inzet op eerlijkere kleding.
Persbericht

Vicepremier De Croo bespreekt situatie in DRC met Congolese bisschoppenconferentie

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag een onderhoud gehad met vertegenwoordigers van de Congolese bisschoppenconferentie (CENCO), waaronder Mgr. Marcel Utembi, aartsbisschop van Kisangani en voorzitter van de CENCO.
Persbericht

She Decides: Alexander De Croo en Beninese First Lady zitten samen over vrouwenrechten

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking De Croo heeft vandaag de Beninese First Lady Claudine Tallon ontvangen. Mevrouw Tallon brengt deze week een werkbezoek aan ons land in het kader van haar stichting Fondation Claudine Tallon die inzet op het verbeteren van de vrouwen- en kinderrechten in Benin. Vorige week nog organiseerden België, Benin en Senegal bij de VN in New York een high-level event rond het gebruik van digitale data voor een betere toegang tot familieplanning.
Persbericht

Alexander De Croo stelt in New York MolenGeek aan de wereld voor

Vicepremier Alexander De Croo stelt vandaag in New York bij de Verenigde Naties MolenGeek voor aan de rest van de wereld. MolenGeek is een Molenbeekse tech-incubator die zich specifiek richt op jongeren. Ze kunnen er hun digitale vaardigheden versterken, leren coderen en proeven van digitaal ondernemerschap. “Het is een mooi voorbeeld van hoe we kwetsbare jongeren kunnen klaarstomen om hun weg te vinden in de digitale economie.”
Persbericht

She Decides: België zet big data in voor betere toegang tot familieplanning

België gaat met partnerlanden Benin en Senegal samenwerken om de toegang tot familieplanningsdiensten te verbeteren door het gebruik van big data en satellietinformatie. Dat heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bekendgemaakt. Ook het Belgische databedrijf Blue Square en de Universiteiten van Brussel en Namen werken mee. België, Benin en Senegal stellen het partnerschap vandaag samen voor bij de Verenigde Naties in New York.
Persbericht

België zet humanitaire crisis DRC op internationale agenda en trekt 6 miljoen euro extra humanitaire hulp uit

Onder impuls van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt ons land 6 miljoen euro extra humanitaire hulp vrij voor de alarmerende humanitaire situatie in DRC. Dat maakt de minister vandaag in New York bekend naar aanleiding van een onderhoud met onder meer de VN Speciale Gezant voor de Grote Meren, Saïd Djinnit, en VN humanitaire coördinator Mark Lowcock. 
Persbericht

België verdubbelt investering in humanitaire innovatie

België zal volgend jaar zijn investering in humanitaire innovatie verdubbelen. Dat heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo aangekondigd in New York. De minister sprak er aan New York University voor een duizendkoppig publiek op Global Citizen Live!, een muzikaal event met optredens van onder meer Paul Simon.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.